Blå Pandet Aratinga

Blå Pandet Aratinga
Blue-crowned Parakeet
Aratinga acuticaudata acuticaudata

Lever i Brasilien, Argentina, Bolivia

Størrelse 38 cm.

Habitat tørre løvskove og andre åbne levesteder, herunder halvøken.
Set i Caatinga og Cerrado med
Lagre af mauritiske og Buriti palmer i nordøstlige Brasilien,
fra galleri skov i Venezuela og Colombia,
næsten ørken i Bolivia og Pampa i Argentina. Op til 2600m

Yngleinfo Normalt 3-5 æg.
Der udruges på ca. 23 dage.
Flyvefærdig efter 7-8 uger.

Naturlig Føde sorghum og bambusa frø, bær af Condalia lineata
og frugt af kaktus og afgrøder som mango; også insekter.

Vægt 165g