Blå Vinget Spurvepapegøje

Blå Vinget Spurvepapegøje
Blue-winged Parrotlet
Forpus xanthopterygius xanthopterygius

Lever i Argentina, Brasilien, Paraguay

Størrelse 12 cm.

Habitat Foretrækker tørre skovområder som åbne og rige skove, Cerrado og
Caatinga;
også i savanner, palmelunde, halvtørre skove og græsgange.
Også fundet langs Amazon River i lettere bank vegetation.

Yngleinfo Normalt 2-6 æg.
Der udruges på 18 dage.
Flyvefærdig efter 4-5 uger.

Naturlig Føde frugter af Cecropia, frø af Mikania og Trema mirantha
og blomster af Ambrosia og Marcgravia.

Vægt 30 g.

Under arter
Forpus xanthopterygius flavissimus
Forpus xanthopterygius flavescens
Forpus xanthopterygius olallae
Forpus xanthopterygius crassirostris