Bronzevinget Pionus

Bronzevinget Pionus
Bronze-winged Parrot
Pionus Chalcopterus

Lever i Nordvest Venezuela
vestlig for Rio Zulia,
Nord-Colombia fra Perija-bjerget
langs Andelsbjergene til sydvest
Colombia, over det midterste
område i Ecuador til Nordvest Peru.

Størrelse 28 cm.

Habitat fra 900-2800m i hovedsageligt fugtigt og vådt opland og
montane skov;
ses også i tørre løvfældende områder
på den vestlige Andes skråning, i skovkant og
delvis rydde områder med spredte træer.

Yngleinfo Normalt 3-4 æg.
Der udruges af hunnen på 27 dage.
Flyvefærdig efter 9 Uger

Naturlig Føde frugt, især Ficus

Vægt 210g