Grå Ja Ko Papegøje

Grå Ja Ko Papegøje
Grey Parrot
Psittacus erithacus

Lever i Kenya, Tanzania,
Den Demokratiske Republik Congo
og Elfenbenskysten.

Størrelse 33 cm.

Habitat Lavlands skov, savanne med
træbevoksning, savanne med skovland og
mangrove områder nær kysten, undgår
menneskelig byggelse.

Den grå jaco trives bedst i store flokke,
og kun i yngletiden splittes flokken op.
Den grå jaco
yngler i hule træstammer, og det har gjort
arbejdet let for de mennesker, der ulovligt
indsamler ungerne til handel med kæledyr.
Den Grå Jaco er opført på listen over
truede dyrearter, og der er eksportforbud
i mange af dens oprindelseslande.

Yngleinfo Normalt 3-4 æg.
Der udruges på 29-30 dage af hunnen.
Flyvefærdig efter 10 uger.

Naturlig Føde Frugt, frø, kviste, plantemarv
fra olieplanten og majs.

Vægt 400-490g

Verden Population
100,000-500,000 og faldende