Halvmåne Parakit

Halvmåne Parakit
Peach-fronted Parakeet

Aratinga aurea

Lever i Syd for Amazonas og
øst for det sydlige Rio Madeira
mod São Paulo og Mato Grosso;
øst Bolivia og Salta
provinsen i nordvest Argentina.

Størrelse 26 cm.

Habitat Tørre til halvtørre
savanne områder,
medkaktus, buske og træer;
til af træffes den ved skovkanter,
i nærheden af bebyggelse, i parker,
opdyrkede områder og haver.

Yngleinfo Normalt 2-6 æg.
Der udruges på 24 dage
Flyvefærdig efter 7-8 uger.

Naturlig Føde frø, blomster og insekter,
herunder termitter og larver af biller,

Vægt 80-105g.