Hooded Parakit

Hooded Parakit
Hooded Parrot
Psephotus chrysopterygius dissimilis

 Lever i Nord N Australien, i det nordlige
N Territory syd til lat. 15 grader,
30 minutter S og fra Daly og Mary Rivers øst
til vestlige bredder af Carpentaria Golf.

Størrelse 26 cm

 Habitat Fundet i tørt åbent skov, især
Melaleuca dominerede oversvømmelser
og Spinifex græsarealer, også områder
med termithøje og i Eucalyptus
langs flodveje og klipper.

Yngleinfo Normalt 4-6 æg.
Der udruges på 19 dage;
Flyvefærdig efter 5 uger.

Naturlig Føde hovedsagelig på frø af sæsonbetonede græs i tørsæsonen
og flerårige planter i den våde sæson.

Vægt 50-60g.