Kakapoen

Kakapoen
Strigops habroptilus

Lever på de Newzealandske øer
Chalky Island og Codfish Island,
hvortil den er blevet flyttet
for at beskyttes mod rovdyr.
i dag findes den også i
Milford Distrikt på Sydøen

Størrelse 64 cm

Den er verdens tungeste papegøje,
da den kan veje op til 3,5 kg

Arten er stærkt truet, og der er
kun 83 eksemplarer tilbage.

Kakapoen er samtidig verdens
eneste papegøje, der ikke kan flyve.
Den er aktiv om natten.