Krave Papegøje

Krave Papegøje
Hawk-headed Parrot

Deroptyus accipitrinus accipitrinus

Lever Nord for Amazonfloden fra Amapa
I Brasilien, vest på over Fransk Guiana,
Surinam, Guyana og det sydlige
Venezuela til det sydøstlige Colombia,
østlige Ecuador og nordøst Peru

Størrelse 35 cm.

Yngleinfo Normalt 2-4 æg.
Der udruges på 26 dage.
Flyvefærdig efter ca. 9 uger.

Habitat Skov, og savanne skovland
op til 400 m over havet; undgår
oversvømmde skovområder og ryddede
områder i størstedelen
af dens udbredelsesområdet

Vægt 190-280g.

Under art Brazilian Hawk-headed Parrot

Brazilian Hawk-headed Parrot
Deroptyus a. Fuscifrons

Lever Brasilien syd for
Amazonfloden nordvest Maranhao
vest på øverste Rio Madeira og dens
side floder syd på til det nordlige
Mato Grosso og Nord Bolivia,