Skiferhovedet Ædel Parakit

Skiferhovedet Ædel Parakit
Psittacula himalayana

Lever i øst Afghanistan
til det nordlige Indien, Assam
nord for Brahmaputra, Nepal.

Størrelse 40 cm 

Habitat Skov mellem 650 m
og 3.800 m; i lokalområder
også ned til 250 m; foretrækker
egetræ, cedertræ og granskov,
åbne skovbevokset terræn;
dyrkede områder med
høje træer, tørt Bushland,
sekundær skov; jævnligt razziaer
frugtplantager og rismarker.

Yngleinfo Normalt 4-5 æg,
Der udruges 23-24 dage.
Flyvefærdig efter 7 uger.

Naturlig føde
vilde frugter, nødder, bær,
Pine kern , nektar og frø

Vægt 120 g