Venezuela Amazon

Venezuela Amazone
Orange-winged Amazon
Amazone amazonica amazonica 

Lever i de østlige Andes bjergene i
Colombia, Venezuela øst Peru,
Nord Bolivia og i stor del af Brasilien

Størrelse 31 cm.

Habitat Udnytter alle slags lavlandskov og skovklædt land, nær vand, herunder tropisk regnskov, savanne og andre sæsonbetonede skovområder, dyrkede områder med træer, mangrover, vareza skov og galleri skove.
For det meste under 600m men op til 1200m

Yngleinfo Normalt 3-4 æg.
Der udruges af hunnen på 25 dage.
Flyvefærdig efter ca. 8 uger.

Naturlig Føde Spiser palmefrugter (Sloanea, Richeria og Byrsonima), blomster af Erythrina, andre madplanter. Må tage appelsiner og mango i dyrkede områder, når andre fødevarer er knappe

Vægt 298-470g.