Violvinget Pionus

Violvinget Pionus
Dusky Pionus
Pionus fuscus

Lever i Rio Cesar (Nord-Kolumbien)
til Sierra de Perija
(Nordvest Venezuela) Syd Venezuela
den nordlige del af Orinoco,
Guyana, Surinam, Fransk Guayana,
Nord Brasilien

Størrelse 26 cm.

Habitat Overvejende lavlandskov og fugtig skov
i foden;
terra firme skov, varzea og igapo (permanent oversvømmet skov).
Også set i savanne, kystgalleri skov og dyrkede områder.
Fundet op til 1200m

Yngleinfo Normal 4 æg,
Der udruges efter 26-28 dage,
Flyvefærdige efter 9-10 uger.

Naturlig Føde Frugter, bær og frø.

Vægt 179-222g.